Certified B Corporation
Trigger
Facebook LinkedIn Twitter

 Waterschappen digitaal op koers met de Vaarkaart

 

Artificial Intelligence, quantum computers, generatie Z… Welke trends op digitaal gebied hebben impact op schoon en veilig water in Nederland?

Samen met de Unie van Waterschappen en het Waterschapshuis ontwikkelden we de Vaarkaart. Met de Vaarkaart als gespreksstarter blijven de Nederlandse waterschappen digitaal op koers. Zo zorgen ze voor schoon en veilig water, nu en in de toekomst.

 Waterschappen digitaal op koers met de Vaarkaart
 

De nostalgische zee of Golf van vernieuwing

De Vaarkaart bestaat uit twee onderdelen; een bordspel met ‘flessenpost’ en een publicatie. Het bordspel wordt gebruikt door waterschappen om het gesprek over de digitale transformatie te voeren. Met behulp van ‘flessenpost’ bepalen waterschappen waar zij zich in de digitale transformatie begeven. Dobber jij rond in de ‘Nostalgische Zee’ of zet jij koers richting de ‘Golf van Vernieuwing’?

 
 

Ai, Ai kapitein

Nieuwe technologische ontwikkelingen volgen elkaar in razend tempo op. Sommigen sterven een stille dood en belanden op het ‘Eiland van Gezonken Concepten’. Anderen zijn nu al niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Artificial Intelligence (AI) zorgt voor risicovolle uitdagingen en tegelijkertijd beidt het toekomstbestendige kansen. Om een beeld te krijgen van de waterschappen in de toekomst schakelden we de hulp van AI. Met Midjourney genereerden we toekomstbeelden van ons leven en werk met water. Dat leverde niet alleen mooie plaatjes op, maar ook verrassende nieuwe inzichten.

 
 Waterschappen digitaal op koers met de Vaarkaart
 

Klaar voor de toekomst

We hebben de afgelopen jaren behoorlijk wat gespreksstarters en praatplaten gemaakt. Deze Vaarkaart is met grote voorsprong de leukste en meest doeltreffende waar we aan gewerkt hebben. We hebben er vertrouwen in dat de vaarkaart erbij helpt dat Waterschappen klaar zijn voor de toekomst. Volle vaart vooruit van de ‘Bocht van de Stilstand’ naar de ‘Baai van Bestaansrecht’.

 

Bas
Wil je meer weten over dit project?
Bas vertelt je hier graag meer over!

070 711 3045


Contact Bas!
 

Well you’ve got the hand on the cookie jar now.. here’s some more!

To Top Back to the top