Certified B Corporation
Trigger
Facebook LinkedIn Twitter

Meer ruimte voor vrouwelijk ondernemerschap

 

Wie heeft de touwtjes in handen?

Nou, helaas moeten we zeggen dat het voornamelijk mannen zijn…

Slechts 1 op de 5 topbestuurders van de 500 grootste bedrijven in Nederland is een vrouw. Vrouwen verdienen al jarenlang minder dan mannen. Vrouwelijke ondernemers hebben veel minder kans om het te maken in het bedrijfsleven. Hoog tijd voor verandering.

Code V heeft als missie om de ondernemerskansen voor vrouwen in Nederland te vergroten. 60 vooroplopers uit het bedrijfsleven steunen het initiatief om de strijd naar gelijkheid te versnellen. In nauwe samenwerking met ABN AMRO, ING en RomInwest bedachten we een naam en slogan, ontwikkelden we een logo, huisstijl en een website.

Vandaag wordt in het hoofdkantoor van ABN AMRO Code V aan de pers en stakeholder gepresenteerd.

Meer ruimte voor vrouwelijke ondernemers

Ruimte voor vrouwelijk ondernemerschap

Met een krachtig en dynamisch logo laten we het potentieel van vrouwelijke ondernemers zien. De letters verschillen in grootte waarmee we visualiseren waar Code-V voor staat; grenzen doorbreken en meer ruimte voor vrouwelijk ondernemerschap.

 
 

“Uit onderzoek blijkt dat vrouwen meer en andere drempels ervaren in het ondernemerschap. Bovendien blijkt dat deze kloof al zichtbaar is bij de overweging om een bedrijf te starten. Dit verschil wordt alleen maar groter bij elke verdere stap in de ondernemersreis.”

– Chantal Korteweg, Director Inclusive Banking ABN AMRO Bank

 
 

What’s in a name?

We bedachten de naam Code-V. De ‘code’ waarborgt de missie en de ‘V’ staat voor vrouwelijk ondernemerschap, versnellen, vernieuwen, vergroten. Door de code te ondertekenen leg je vast dat jouw bedrijf zich actief inzet voor gelijke kansen en meer diversiteit.

 “Mensen informeren nogal betuttelend naar hoe het gaat met ‘je bedrijfje’. Over het algemeen niet serieus genomen worden door mannelijke ondernemers en benaderd worden alsof je schattig bent.”

Onderteken de code op de website code-v.nl

 
Studio Duel, Code-V
Studio Duel, Code-V

 

Huisstijl Code-V - 2023

Patricia
Wil je meer weten over dit project?
Patricia vertelt je hier graag meer over!

0707113045


Contact Patricia!
Opdrachtgever

Code-V

Werkzaamheden
Logo, website en communicatie-uitingen
 

Well you’ve got the hand on the cookie jar now.. here’s some more!

To Top Back to the top