Certified B Corporation
Trigger
Facebook LinkedIn Twitter

‘Machtige mensbeelden’ zet aan tot reflectie

 
De overheid maakt ingrijpende beleidsmatige keuzes op basis van het beeld dat zij van haar burgers heeft. Maar klopt dat beeld wel? De Raad voor Volksgezondheid & samenleving is kritisch en denkt van niet. Samen met de RaadRVS werkten wij aan het essay ‘Machtige Mensbeelden’ 
DUEL, RVS, spread, cover, typografie, design

Machtige mensbeelden

De Raad voor Volksgezondheid & Samenleving stelt dat onze verzorgingsstaat vastloopt door een verkeerd eenzijdig beeld van politici en beleidsmakers van het leven en gedrag van burgers. Dat een verkeerd mensbeeld kan leiden tot een catastrofe heeft de toeslagen affaire bewezen. Burgers herkennen zich niet in het beeld dat de overheid van hen heeft en het beleid dat daarop gebaseerd is.

Voor dit essay maakten we een serie collagebeelden. Portretten die de diversiteit en complexiteit van de burger in beeld brengt. Een burger die niet gevat kan worden in een voorbedachte standaard.

 
Essay voor RaadRVS
 

Klem tussen regels en verwachtigen

Door een algemeen geldende standaard komen burgers vast te zitten. Klem tussen regels en verwachtingen. Met radicale typografische ingrepen, laten we het gebrek aan speelruimte zien. Passend bij de inhoud, zitten delen van de tekst letterlijk ingeklemd.

Met dit essay roept de RaadRVS op om voorbij wetten en regels naar mensen te kijken. Wil je er meer over lezen, download hier ‘Machtige Mensenbeelden’.

 
DUEL, spread, typografie, design
DUEL mensbeeld collage
Share this item

 

Machtige Mensbeelden | 2021

Patricia
Wil je meer weten over dit project?
Patricia vertelt je hier graag meer over!

0707113045


Contact Patricia!
Opdrachtgever

De Raad voor Volksgezondheid & Samenleving

Werkzaamheden
Illustraties, collages, boek, typografie
 

Well you’ve got the hand on the cookie jar now.. here’s some more!

To Top Back to the top