Certified B Corporation
Trigger
Facebook LinkedIn Twitter

Geen eigen schuld, wel dikke bult

 

“Goed onderwijs, werk, een betaalbaar huis, een leefbare planeet, hun gezondheid en gelijke kansen: allemaal dingen waarover jongeren nu en in de toekomst onzeker zijn.”

Een hoopvolle toekomst

Maandenlang hebben we samen met de Raad voor Volksgezondheid & Samenleving hard gewerkt aan ‘Jongeren en zorgen voor hun morgen’. De reflecties van 14 adviesraden voor een hoopvolle toekomst voor jongeren hebben we gebundeld in een opvallend vormgegeven boek. Hanke Bruins Slot nam de bundel namens het Nederlandse ministerie in ontvangst.

 
 

Waarom is dit boek belangrijk?

Steeds meer jongeren vinden het moeilijk om een zelfstandig bestaan op te bouwen. Geestelijke gezondheid, kansen op werk, klimaatverandering, het vinden van een woning zijn knelpunten die een hoopvolle toekomst in de weg staan. Dit boek inspireert en zet je aan het denken. Het roept jongeren op om betrokken te zijn bij het beleid en hun stem te laten horen.

 
 
 

De bijzondere illustraties van Tim Mulder

Naast de fluorescerende kleuren valt het boek op door de bijzondere illustraties van Tim Mulder. We waren op zoek naar een net afgestudeerde illustrator die past bij de doelgroep en vonden Tim. Met zijn personages met ‘wereldbolhoofden en oversized voeten weet Tim als geen ander complexe thema’s te verbeelden.

Nog een boek?

Ja, dit is het derde boek dat we samen met de Raad voor de Volksgezondheid & Samenleving maken. Ook maakten we ‘Corona (moed), over hoe je moed houdt in tijden van Corona en ‘Gezichten van een onzeker bestaan‘, over 14 mensen die al jaren in onzekerheid leven. We zijn enorm dankbaar dat we een bijdrage kunnen leveren aan boeken over zulke belangrijke maatschappelijke thema’s.

Ben je geïnteresseerd in het boek?

U kunt het beste contact opnemen met de Raad voor de Volksgezondheid & Samenleving door een e-mail te sturen naar: mail@raadrvs.nl


 

Jongeren en het zorgen voor hun morgen | 2022

Tom
Wil je meer weten over dit project?
Tom vertelt je hier graag meer over!

070 711 30 45


Contact Tom!
Opdrachtgever

De Raad voor Volksgezondheid & Samenleving

Werkzaamheden
Illustraties, boek, typografie
 

Well you’ve got the hand on the cookie jar now.. here’s some more!

To Top Back to the top