Certified B Corporation
Trigger
Facebook LinkedIn Twitter

Cool Up gaat de strijd aan met klimaatverandering

 

“GHG emissions from cooling are estimated to double by 2050. The Cool Up Programme aims to achieve emissions reductions of 4,000 tCO2eq and reach over 10,000 people.”

Het Cool Up programma wordt geleid door Guidehouse. Samen met negen internationale organisaties gaan ze de strijd aan met klimaatverandering. Ze versnellen de overgang naar duurzame koelingstechnologieën in Egypte, Jordanië, Libanon en Turkije. Met meer dan 12.000 werknemers op 50 locaties wereldwijd is Guidehouse groots in het aanpakken van complexe problemen op het gebied van energie en duurzaamheid.

 

Guidehouse vroeg onze studio om te helpen met ontwikkelen van een online platform. De vraag naar koeling van gebouwen in het midden-oosten en de CO2-uitstoot die daarbij gepaard gaat, wordt steeds groter. Het is van belang dat het Cool Up programma snel van start gaat. Daarom hebben we het proces opgedeeld in twee fases.

Voor de internationale lancering van het programma ontwikkelde onze studio een website waarbij storytelling een belangrijke rol speelt. We willen bezoekers inspireren en activeren. Zorgvuldig geselecteerde beelden vertellen het verhaal waarbij de natuur een rol speelt in de oplossing naar de toenemende vraag naar duurzame koeling.

De developers van DPI kwamen met innovatieve technieken om er een dynamische website van te maken. Zo kwam het verhaal met scroll hijacking en animaties tot leven. 

De tweede fase bestaat uit het ontwikkelen van het online kennisplatform. Met dit deel van de website wil Guidehouse de expertise van alle stakeholders delen. Op de website vinden bezoekers een event kalender, een nieuwsarchief en een ‘knowledge base’. Het tweede deel van de website zal in februari 2022 gelanceerd worden.

Storytelling website voor Cool Up

Bekijk de website hier www.coolupprogramme.org


 

Cool Up Programme 2021 | 2022

Bas
Wil je meer weten over dit project?
Bas vertelt je hier graag meer over!

070 711 3045


Contact Bas!
Opdrachtgever

Guidehouse

Werkzaamheden

Co-creatie


Discipline
Digitaal, Duurzaam
 

Well you’ve got the hand on the cookie jar now.. here’s some more!

To Top Back to the top