back Terug
 
Trigger
Facebook LinkedIn Twitter
Ere wie ere toekomt

Ere wie ere toekomt

Nieuws • 14 juni 2023

Jaarlijks ontvangen zo’n 4.500 burgers een koninklijke onderscheiding als erkenning voor bijzondere of uitzonderlijke verdiensten voor de Nederlandse samenleving. Maar wie zijn die mensen eigenlijk? En hoe kun je iemand voordragen voor een onderscheiding?

Ons uitgangspunt voor de nieuwe ‘Ere wie Ere toekomt’ brochures van de Kanselarij der Nederlandse Orde was dat we een diverse groep mensen willen aanspreken. Daarom hebben we in samenwerking met de fotograaf Frank Ruiter en tekstschrijver Judith Vos de gedecoreerden centraal gezet en de verschillende verhalen achter de onderscheidingen in beeld gebracht.

Ere wie ere toekomt

Grafisch ontwerp

Er is gekozen voor een eigentijds lettertype in goudfoliedruk voor een vernieuwende look met dezelfde luxe en elegante uitstraling als de eerder ontworpen draagwijzer. Met de 3 verschillende omslagen laten we diverse mensen op de cover zien.

Ere wie ere toekomt
Ere wie ere toekomt
Ere wie ere toekomt

De Kanselarij der Nederlandse Orde

De Kanselarij der Nederlandse Orden is de ambtelijke organisatie achter het Nederlandse decoratiestelsel. Als u iemand voordraagt voor een Koninklijke onderscheiding begint er een uitgebreide procedure. De Kanselarij der Nederlandse Orden zorgt – achter de schermen – voor het juiste verloop van deze procedure.

Ere wie ere toekomt
Share this item

To Top Back to the top