back Terug
 
Trigger
Facebook LinkedIn Twitter
Geen eigen schuld, wel dikke bult

Geen eigen schuld, wel dikke bult

Nieuws • 24 mei 2022

“Goed onderwijs, werk, een betaalbaar huis, een leefbare planeet, hun gezondheid en gelijke kansen: allemaal dingen waarover jongeren nu en in de toekomst onzeker zijn.”

Gisteren werd de inspiratiebundel, waar wij de afgelopen maanden hard aan gewerkt hebben, gepresenteerd in het Haagse Student Hotel en overhandigd aan minister Hanke Bruins Slot. We hebben de oproep van 14 adviesraden voor een hoopvolle toekomst van jongeren gebundeld in een opvallend vormgegeven boek.

 

 

Geen eigen schuld, wel dikke bult

Waarom is dit boek belangrijk?

Steeds meer jongeren hebben moeite om een zelfstandig leven op te bouwen. De mentale gezondheid, kansen op de arbeidsmarkt, het vinden van een woning zijn knelpunten die een hoopvolle toekomst in de weg zitten. Dit boek inspireert en zet aan tot denken. Het roept op om jongeren te betrekken bij beleid en hun stem te laten horen.

Geen eigen schuld, wel dikke bult

De excentrieke illustraties van Tim Mulder

Naast de fluor kleuren is het boek opvallend door de eigenzinnige illustraties van Tim Mulder. We zochten naar een net afgestuurde illustrator die past in de doelgroep en vonden Tim. Met zijn karakters met wereldbolhoofden en oversized voeten weet Tim als geen ander de complexe thema’s weer te geven.

Geen eigen schuld, wel dikke bult

Alweer een boek?

Jazeker, dit is het derde boek dat we samen met de Raad voor Volksgezondheid & Samenleving maken. Hiervoor maakten we ook al ‘Corona(moed)’, over hoe moed te houden in tijden van Corona en ‘Gezichten van een onzeker bestaan’, over 14 mensen die al jarenlang leven in onzekerheid. We zijn ontzettend dankbaar dat we mogen bijdragen aan boeken over zulke belangrijke maatschappelijk thema’s.

Geen eigen schuld, wel dikke bult

Geïnteresseerd in het boek?

Je kunt het beste contact opnemen met de Raad voor Volksgezondheid & Samenleving door een mail te sturen naar: mail@raadrvs.nl


To Top Back to the top