Certified B Corporation
Trigger
Facebook LinkedIn Twitter

Erfgoed Balans

Project Approach


 

Wetenschappelijke én aantrekkelijke publicatie, het kan

Iedere vier jaar geeft het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de Erfgoedbalans uit. Een prestigieus boek met de actuele, levende en groeiende stand van zaken van het Nederlands erfgoed. Dit jaar aan ons de eer dit tamelijk wetenschappelijke rapport om te zetten naar een aantrekkelijke publicatie voor breder publiek. Met respect voor de huisstijl van de Rijksoverheid. Ga er maar eens aanstaan. Toch, hoe lastiger de vraag, hoe leuker wij het vinden. De Erfgoedbalans is nog nooit zo aantrekkelijk geweest.

Erfgoed Balans, rapportage, Studio Duel
Erfgoed Balans, rapportage, Studio Duel
Erfgoed Balans, rapportage, Studio DuelErfgoed Balans, rapportage, Studio Duel

Niet alleen historische hoogtepunten zoals de Waddenzee en de Kinderdijk, maar ook recent werk van modeontwerper Jan Taminiau en het Rotterdamse Zomercarnaval behoren tot de collectie. Daarmee is de erfgoedbalans relevant voor iedere Nederlander. Dat wilden we benadrukken met een toegankelijk en opvallend ontwerp.

Erfgoed Balans, rapportage, Studio DuelErfgoed Balans, rapportage, Studio Duel

De vormgeving van de balans van 2017 onderscheidt zich op veel vlakken van al haar voorgangers. Ieder hoofdstuk heeft een eigen kleur, we hebben heel veel aandacht besteed aan fotografie en de feiten worden gepresenteerd in niet alledaagse infographics. De hoofdstukken worden van elkaar gescheiden door opvallende titelpagina’s.

Erfgoed Balans, rapportage, Studio Duel
"

Een kleurrijke vormgeving zodat we fris blijven kijken naar ons eigen erfgoed.

" Eric Dil - Opdrachtgever, vanuit ministerie van OCW

De cover en de achterzijde zijn voorzien van een prachtige blindpreeg. De gekleurde stroken aan de zijkant van de pagina versterken de vindbaarheid van de hoofdstukken en zorgen voor een speels effect.

Erfgoed Balans, rapportage, Studio Duel
Erfgoed Balans, rapportage, Studio Duel

De Erfgoedbalans werd officieel gepresenteerd tijdens een symposium georganiseerd door het Ministerie van OCW. Een middag met mensen uit het veld waarbij thema’s als duurzaamheid en een veranderende bevolkingssamenstelling uitgebreid aan bod kwamen. Ook waren er lovende woorden over de vormgeving van de publicatie door o.a. Cees van ’t Veen, directeur Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, een mooie blijk van waardering.

Erfgoed Balans, rapportage, Studio Duel
Presentatie, Erfgoed Balans, rapportage, Studio Duel

Het Nederlandse erfgoed krijgt een podium dat het verdient. Wij zijn bijzonder trots op het resultaat. Nog voor de verkiezingen werd de Erfgoedbalans overhandigt aan de Tweede Kamer. Wij zijn benieuwd naar de reacties!


 

Erfgoedbalans

Bas
Wil je meer weten over dit project?
Bas vertelt je hier graag meer over!

070 711 3045


Contact Bas!
Opdrachtgever

Ministerie van OCW

Werkzaamheden
Publicatie
Co-creatie
Eric Dill

Discipline
Editorial & Publicaties
 

Well you’ve got the hand on the cookie jar now.. here’s some more!

To Top Back to the top