Certified B Corporation
Trigger
Facebook LinkedIn Twitter

Geen eigen schuld, wel dikke bult

 

“Goed onderwijs, werk, een betaalbaar huis, een leefbare planeet, hun gezondheid en gelijke kansen: allemaal dingen waarover jongeren nu en in de toekomst onzeker zijn.”

Een hoopvolle toekomst

De afgelopen maanden hebben we samen met de Raad voor Volksgezondheid & Samenleving hard gewerkt aan ‘Jongeren en het zorgen voor hun morgen’. We hebben de oproep van 14 adviesraden voor een hoopvolle toekomst van jongeren gebundeld in een opvallend vormgegeven boek. Hanke Bruins Slot, minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, nam de bundel namens het kabinet in ontvangst.

 
Jongeren en het zorgen voor hun morgen
 

Waarom is dit boek belangrijk?

Steeds meer jongeren hebben moeite om een zelfstandig leven op te bouwen. De mentale gezondheid, kansen op de arbeidsmarkt, klimaatverandering, het vinden van een woning zijn knelpunten die een hoopvolle toekomst in de weg zitten. Dit boek inspireert en zet aan tot denken. Het roept op om jongeren te betrekken bij beleid en hun stem te laten horen.

 

De excentrieke illustraties van Tim Mulder

Naast de fluor kleuren is het boek opvallend door de eigenzinnige illustraties van Tim Mulder. We zochten naar een net afgestuurde illustrator die past in de doelgroep en vonden Tim. Met zijn karakters met wereldbolhoofden en oversized voeten weet Tim als geen ander de complexe thema’s weer te geven.

Jongeren en het zorgen voor hun morgen

Alweer een boek?

Jazeker, dit is het derde boek dat we samen met de Raad voor Volksgezondheid & Samenleving maken. Hiervoor maakten we ook al ‘Corona(moed)’, over hoe moed te houden in tijden van Corona en ‘Gezichten van een onzeker bestaan’, over 14 mensen die al jarenlang leven in onzekerheid. We zijn ontzettend dankbaar dat we mogen bijdragen aan boeken over zulke belangrijke maatschappelijk thema’s.

Jongeren en het zorgen voor hun morgen

Ben je geïnteresseerd in het boek?
Je kunt het beste contact opnemen met de Raad voor Volksgezondheid & Samenleving door een mail te sturen naar: mail@raadrvs.nl

Share this item

 

Jongeren en het zorgen voor hun morgen | 2022

Tom
Wil je meer weten over dit project?
Tom vertelt je hier graag meer over!

070 711 30 45


Contact Tom!
Opdrachtgever

De Raad voor Volksgezondheid & Samenleving

Werkzaamheden
Illustraties, boek, typografie
 

Well you’ve got the hand on the cookie jar now.. here’s some more!

To Top Back to the top