Het Energiekwartier is een groene Haagse stadswijk, nabij het centrum, waar veel te doen, te zien en te beleven is. Je kunt er wonen, werken en relaxen. Het is er kortom goed toeven. Ken je het niet? Dat kan! Het Energiekwartier is namelijk de nieuwe naam van een wijk die tot voor kort te boek stond als ‘Regentesse Zuid’.

Vorig jaar schreven de gemeente Den Haag, Heijmans en woningcorporatie Staedion een pitch uit voor de gebiedscommunicatie van de wijk. Die kans hebben we met beide handen aangegrepen. Samen met De Wijde Blik werkten we aan een passende identiteit en communicatiestrategie waarmee we uiteindelijk de pitch hebben gewonnen.

Over de totstandkoming ervan vertellen we je graag wat meer.

Stap 1 – Samenwerken met de juiste partij

Samenwerken met De Wijde Blik is ideaal: zij zijn specialist in communicatie bij ruimtelijke ontwikkeling, wij zorgen voor een visuele vertaling naar de doelgroep. Het begint met een brainstorm waarbij we het gebied analyseren, de doelgroep in kaart brengen en zoeken naar de juiste positionering. Van daaruit ontwikkelen we een strategisch plan.

Stap 2 – Naamgeving en positionering

Het bedenken van een naam voor de wijk is misschien wel de grootste opgave geweest. Het moet spannend, nieuw, stoer, passend, eigentijds en Haags zijn. Én, het moet vooral tot de verbeelding spreken van (toekomstige) bewoners van het gebied. Na veel onderzoek en brainstorms kwamen we met de naam Energiekwartier en de slogan centraal binnen de stad.

Stap 3 – Visualisering

Vanuit het strategisch plan werken we aan de look-and-feel. Welke sfeer willen we neerzetten? We kozen voor een warme en tegelijkertijd industriële uitstraling. Gezellig en stoer. Een creatieve plek, waar veel te ontdekken is.

Stap 4 – Naar buiten treden

Samen met de opdrachtgevers bepalen we welke communicatiemiddelen worden ingezet om de doelgroep te bereiken. Wij verzorgen de vormgeving van alle uitingen. Zo ook van de spiksplinternieuwe website die net online is. Daar zijn we trots op, maar het is pas het begin. Het komende jaar zal je nog veel meer over het Energiekwartier horen en zien!

Klik hier om naar de website te gaan

De website voor Energiekwartier is de eerste uiting! De komende tijd kun je nog veel meer verwachten.