Nieuwsarchief

Duel news flash - nieuwsbrief

20.10.2014

Hier is onze laatste nieuwsbrief. Je kunt hem hier lezen.
 


Foto: Maarten Fleskens
Rectificatie: kunstenaarsduo Mr. & Mrs. Gray

Koffie krantje croissantje

10.09.2013

Het Filmhuis Den Haag is voortaan vanaf negen uur geopend. We zijn bezig met een campagne om zowel ochtendmensen als nachtbrakers hiervan op de hoogte te brengen. Voor meer info ga je naar: www.facebook.com/filmhuisdenhaag

The wonderful world of ordinary people

09.09.2013

The wonderful world of ordinary people is titel van het retrospectief rondom regisseur Ken Loach. De films van Loach gaan over een politiek bewustzijn in het leven 'normale' mensen. Vanaf 28 november zijn de sociaal realistische films te zien in de Nederlandse filmhuizen.


 

I\'M Binck Festival 2013

09.09.2013

Yes, ook dit jaar zijn we druk met de organisatie en promotie van het I'M Binck Festival, het rauwe sprookje van Den Haag. Blijf op de hoogte: facebook.com/imbinck of www.imbinck.nl

Stempel Fonds1818-24

09.09.2013

Met een oude techniek maken we mensen bekend met de Facebook pagina van Fonds1818<24. Simpel en effectief.

Gallery nr. 19

18.02.2013

Vandaag vonden we Chois Gallery nr. 19 op onze deurmat. Het Chinese blad publiceerde naast Sagmeister's Happy Show, maar liefst 5 van onze projecten! Have a look:

Duel &Foam

12.07.2012

Duel is geselecteerd door Foam met onze film 'There's real work to be done' voor de 'Design one minutes'.
Onze filmpje wordt getoond samen met 20 andere one minute films in &Foam van 19 juli tot 21 oktober.
Kom samen met ons naar de opening op 19 juli om 17:30.

&Foam, Vijzelstraat 78, Amsterdam

 

In Duel met Ontwerpwerk

22.06.2012

De Haagse krant Den Haag Centraal schreef een artikel over generatieverschillen tussen het Haagse ontwerpbureau Ontwerpwerk en Duel. (zie hieronder)GENERATIEVERSCHILLEN

Een confrontatie tussen generaties. Welke wijsheden willen de nestors overdragen en wat willen de jonge honden veranderen? In gesprek met de ontwerpers Ed Annink (Ontwerpwerk, 52) en Hederik van der Kolk (Studio Duel, 34) en met de architecten Hans van Beek (Atelier PRO, net 70) en Thomas Heyer (zelfstandige, 23).Ontwerpwerk vs Duel


Ed, hoe zie jij de rol van Ontwerpwerk als gevestigd Haags bureau?

EA: “We zien onszelf niet als typisch Haags bureau, we werken veel nationaal en internationaal. Wel hebben de drie oprichters in Den Haag de kunstacademie gevolgd en veel van onze medewerkers en stagiaires ook. Sommigen starten bij ons en beginnen daarna voor zichzelf. We noemen onszelf soms ‘The Mothership’.”

Hederik, met Duel streven jullie vernieuwing na. Wat doen jullie anders dan anderen?

HvdK: “Mijn compagnon Bas en ik hebben de opleiding in Arnhem gedaan, alleen al daardoor zijn we anders. Den Haag is meer gericht op traditie. Wij zijn gefascineerd door kunst en vorm en proberen die te integreren in ons werk. Voor een opdracht voor Fonds 1818, over de tuin bij Het Nutshuis, hebben we posters gemaakt die je water kon geven zodat er tuinkers uit kon groeien.” 

Haagse ontwerpbureaus worden van oudsher gelieerd met overheidscommunicatie.
Jullie ook?


EA: “In 1986 zijn we begonnen als multidisciplinair bureau. We werken voor veel verschillende opdrachtgevers en hebben mooie opdrachten voor verschillende overheden gedaan, zoals de identiteit van LabS55 en recent ‘Deining in de Delta’. Over het algemeen is de overheid meer behoudend dan bedrijven. Maar in de jaren zeventig en tachtig werden voor de overheid veel en bijzondere prachtige logo’s gemaakt.”
HvdK: “Wij zijn hier bij toeval terecht gekomen. We twijfelden tussen Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Het werd Den Haag, vanwege de zee. We werken veel voor de culturele sector. Voor de landelijke overheid hebben we pas één keer iets gedaan, voor de gemeente veel vaker.” 

Welke generatieverschillen ervaren jullie?

EA: “De manier van denken is gelijk, het grote verschil zit in de manier van organiseren. Ik zie dat als een teken van deze tijd. De ervaringsjaren helpen om sneller besluiten te nemen. Op een gegeven moment weet je hoe de dynamiek tussen opdrachtgever, eventuele subsidieverstrekker en je eigen organisatie werkt.”
HvdK: “In Hangar36 op de Binckhorst werken negen zelfstandige bedrijven onder één dak. Allemaal op het gebied van design; we werken veel samen, maar ook vaak apart. Daarnaast werkt Duel regelmatig samen met andere Haagse creatieven. Zulke hotspots waren er vroeger niet, toen hadden ontwerpbureaus meestal alle disciplines zelf in huis. Een ander wezenlijk verschil is digitalisering. Wij zijn op de academie geschoold met de computer. Daardoor hebben wij een andere blik op het vak en doorlopen we ander denkprocessen. De computer is voor ons niet alleen een hulpmiddel, maar we sturen de computer aan om nieuwe vormen te genereren.” 

Hoe zien jullie de toekomst voor de discipline vormgeving?


EA: “Ik voorzie minder werk, hogere kwaliteit en efficiëntere integratie van disciplines. En ik streef naar meer lokale en internationale samenwerking.”
HvdK: “De verschuiving naar digitaal zet door. 50% van onze omzet komt van online werk. Met Duel richten we ons ook op de internationale markt; we hebben net een huisstijllancering in China gedaan.” 
 

Duel in Gallery

22.05.2012

Het Chinese magazine Gallery heeft een aantal pagina's gewijd aan Duel. De campagne voor Oktober Kennismaand van Nemo, Amsterdam, de campagne voor Boekids en de huisstijl van Sonika zijn in het blad over 'the world's best graphics' gepubliceerd.Duelicious op Packaging UQAM

27.04.2012

Packaging UQAM is gespecialiseerd in onderzoek en innovatie op het gebied van verpakkingenontwerp. De Canadese website heeft het Duelicious project gepubliceerd. www.packaging.uqam.blogspot.com

Opening tentoosntelling Zeespiegel

24.04.2012

In opdracht van Satellietgroep heeft Duel de vormgeving van het project 'Zeespiegel' verzorgd. Zeespiegel is een openlucht tentoonstelling aan de boulevard van Scheveningen. Veertien fotolichtbakken op vijf nieuwe kiosken op de boulevard vormen samen een overzicht van kunstprojecten van Satellietgroep. Je bent van harte uitgenodigd om de opening op 10 mei om 18.30 uur bij te wonen. Meer info: www.satellietgroep.nl

lancering imbinck.nl

20.04.2012

Dinsdag 24 april zal Duel de website imbinck.nl lanceren. De website dient als platform voor alles wat de Binckhorst te bieden heeft. Niet alleen culturele activiteiten worden opgenomen in de agenda, maar juist ook alle activiteiten op het gebied van vrije tijd, ondernemerschap en gebiedsontwikkeling. De website is samen met Sabrina Lindemann op eigen intitiatief ontwikkeld.


Bekijk hier het ontwerp.

Ensemble Klang op NotCot

19.04.2012

NotCot is een internationaal platform voor nieuwe ideeën, esthetiek en amusement. Het ontwerp dat Duel maakte voor Ensemble Klangs composers serie is gepubliceerd op NotCot.org

Design and Design 2011

16.04.2012

Danslabs boek 'No maps for these territories' en de posters voor het 'Breaking the waves festival' zijn gepubliceerd in het Designanddesign boek 2011.Kinect voor Nerds prijsvraag

06.10.2011

In het kader van Oktober Kennismaand organiseert Night of the Nerds samen met Microsoft de Kinect voor Nerds prijsvraag. Beantwoord 5 vragen op http://www.oktoberkennismaand.nl en maak kans op een Xbox360 met Kinect.Duel verzorgt de landelijke campagne voor Oktober Kennismaand 2011.
Bekijk hier de campagne.

Oktober Kennismaand campagne

15.08.2011Duel verzorgt voor Oktober Kennismaand de campagne. Deze zal zich grotendeels afspelen op Social Media. Wil je op de hoogte blijven van de campagne en van de activiteiten die worden georganiseerd in oktober, vind dan onze Oktober Kennismaand-facebook pagina leuk of volg ons via Twitter.

 

Create by any means

19.07.2011

Dit is alweer de vierde promovideo van Duel. Dit filmpje belicht op een suggestieve wijze de 'ins and outs' van het grafische vakgebied en onze studio.
Bekijk hier het resultaat.

Facebook en Twitter

18.07.2011

Oke, Duel is al een tijdje sociaal online, maar we hebben dat nooit op onze eigen site gecommuniceerd.
Volg ons ook op Twitter en Facebook en maak kans op nog meer interessante nieuwtjes!

 

 

typography book

18.07.2011

Het Chinese Chois Gallery, Shanghai is uitgever van boeken en tijdschriften over design. Zij hebben Duel gevraagd om werk in te sturen en een voorwoord over typografie te schrijven. Daarnaast is Duel gevraagd om de cover van het book te ontwerpen.

Succesvol Allehaagse

20.04.2011

Meer kaarten verkocht dan verwacht, veel talent op het podium, tevreden organisatie... Allehaagse was een succes.
Voor Allehaagse ontwikkelde Duel de gehele campagne.


 

Jaarverslag Culturalis overhandigt aan burgemeester

15.04.2011

Tijdens de opening van het jubileumfeest van Culturalis is het jaarverslag overhandigt aan de Burgemeester van Aartsen. Speciaal voor het vijfjarig bestaan van Culturalis ontwikkelde Duel een bijzonder beeldend jaarverslag. Het jaarverslag vertelt het verhaal van Culturalis door de ogen van de amateurpodiumkunstenaars.
Bekijk hier het jaarverslag.foto: Juriaan Brobbel

Individual design for the masses

04.02.2011

Op 25 februari 2011 organiseert Hangar36 de tweede editie van Individual Design for the Masses. Tijdens de lezing 'The rise of the consumer' wordt de rol van de ontwerper onder de loep genomen. De lezing begint om 16.00 uur en wordt afgesloten met een netwerkborrel en eten.

Danslab op designanddesign.com

04.02.2011

Vanaf 9 maart 2011 wordt het boek dat wij ontworpen voor Danslab gepubliceerd op designanddesign.com. Klik op deze link om (vanaf 9 maart) de publicatie te bekijken.

NIEUWE publicatie: CityCamp Castricum

23.12.2010

Nog net op de valreep van 2010 is het gelukt om de publicatie van het project CityCamp Castricum in oplage te maken. Een (beeld)verslag van 116 pagina's met daarin het project van a tot z, van het slotdebat terugkijkend naar de eerste voorbereidingen.

Its like so onwijs freaking fabuloos!

14.10.2010

Donderdagavond 14 oktober wordt de expositie 'It's like so onwijs freaking fabuloos!' in Het Nutshuis geopend. Tijdens dit event wordt het werk van Haagse modeontwerpers gepresenteerd.


 

Duel in Left, Right, Up, Down

11.10.2010

Nog voor de herfst brengt de Duitse uitgever Gestalten het boek Left, Right, Up, Down uit. Ons werk voor De Turbine en Het OndernemersHuis is in dit boek opgenomen. Gestalten is gespecialiseerd in het ontwikkelen van content voor liefhebbers van 'cutting-edge visual culture worldwide'.

Nu te koop: No maps for these territories

05.10.2010

Het boek dat wij hebben ontworpen voor Danslab is enthousiast gepresenteerd en ontvangen tijdens de Nederlandse Dansdagen. Vanaf nu is 'No maps for these territories' te koop. Je kunt 'm direct ophalen bij 'International Theatre and Film Books Amsterdam' of bestellen via info@danslab.nl of www.danslab.nl. Bekijk hier het ontwerp.Mixd in Magic Branding

04.10.2010

De huisstijl voor Mixd Architecture is in het boek 'Magic Branding' geplaatst. Het boek is een productie van de Chinese uitgever Designerbooks en is te bestellen via designerbooks.com.cn (in het Chinees en Engels). Bekijk hier de huisstijl van Mixd Architecture.Publicatie Danslab gepresenteerd tijdens de Nederlandse Dansdagen

24.09.2010

De publicatie van Danslab, 'No maps for these territories', zal tijdens de Nederlandse Dansdagen gepresenteerd worden. In het boek zijn de ervaringen van choreografen en performance kunstenaars van de afgelopen 3 jaar verzameld. Bekijk hier de publicatie

opening Noord-Holland BiŽnnale

12.09.2010

Op zaterdag 11 september is de Noord-Holland Biënnale officieel van start gegaan. Met veel plezier hebben we samen met de burgermeester van Castricum het bijzondere project gepresenteerd. Bekijk hier het hele project.Turbine in Frame Magazine

09.09.2010

Samen met Studio Überdutch en Renée Schuffelers transformeerden wij een lege ruimte in het Leidse verzamelpand 'Nieuwe Energie' tot een ZZP-hotspot. Het ontwerp is opgenomen in Frame Magazine van september/oktober. Bekijk hier de graphics van de Turbine.

 

Turbine in Inside Information

08.09.2010

Ook het (interieur) architectuur magazine Inside Information heeft ons ontwerp voor de Turbine gepubliceerd. Het artikel is verdeeld over 4 pagina's en is ruim voorzien van beeldmateriaal. Bekijk hier de graphics voor de Turbine.
papieren bootje

07.09.2010

Voor het kunstproject 'Groenten uit Scheveningen' ontwierpen we een papieren bootje. Met twee simpele vouwen kon het bootje getransformeerd worden tot een plattegrond. Op de plattegrond staat een fietsroute langs bijzondere culinaire plekken in het havengebied van Scheveningen. Groeten uit Scheveningen is een project voor Badgast.
 

CityCamp Castricum

06.08.2010

Wie heeft er niet eens van gedroomd te kamperen midden in de stad in het openbare groen, in een park of zelfs in de prachtige tuin bij de buren? Van 19 t/m 29 augustus is het mogelijk in Castricum. Wel onder de voorwaarde dat er voldoende plekken ruimhartig door de inwoners van Castricum beschikbaar worden gesteld. CityCamp Castricum zoekt niet alleen de kampeerplekken, maar ook de locale voorzieningen in de nabije omgeving die nodig zijn voor de gasten. Variërend van een douche en een kopje koffie in de ochtend, tot een muziekoptreden of verhalenverteller in de avond.

KOM KAMPEREN IN CASTRICUM!
Bekijk hier de grafische uitingen voor CityCamp Castricum.
 Deze camping is geen enclave in de bossen, maar is verweven met het leven in het dorp. CityCamp Castricum legt verrassende verbindingen tussen mensen, knoopt bestaande activiteiten op onverwachte manieren aan elkaar en creëert nieuwe verhalen.

Kunstenaar Sabrina Lindemann is in samenwerking met DUS architects en grafisch ontwerpstudio DUEL de initiatiefnemer achter CityCamp Castricum, een kunstproject dat onderdeel is van de beeldende kunstmanifestatie Noord-Holland-Biënnale 2010, waarbij de kuststreek van de Noordzee en het IJsselmeer centraal staan.

Kampeergasten moeten zelf hun eigen tent meebrengen, slaapzak en kookspullen en alles wat zij nodig hebben om te overnachten in Castricum.

Vanaf 19 augustus:
Receptie: Burg. Mooijstrraat 13
1901 EP Castricum
(5 min lopen vanaf het station)
Aanmelden: info@citycampcastricum.nl

Receptie CityCamp Castricum

04.08.2010

Sinds vandaag prijkt het door ons ontworpen logo van CityCamp Castricum op de ramen van de pas geopende receptie. Aan de muur van de receptie wordt op een grote plattegrond de gastvrijheid van Castricum aangegeven. In samenwerking met Sabrina Lindemann en Dus Architects zijn wij initiatiefnemers van het het kunstproject CityCamp Castricum. Dit project is een onderdeel van de Noord-Holland Kunst Biënnale 2010.
Kijk voor meer info: www.citycampcastricum.nl


Duel promo film

21.07.2010

Bij het vorige 'Duel-filmpje' lag de nadruk op ons werk. Dit nieuwe stop-motion filmpje laat wat meer van onze studio zien. 
 

promo-film Plastische Vervorming - Theatergroep Het Arsenaal

12.07.2010

In opdracht van Theatergroep Het Arsenaal maakten we een promo-filmpje voor de voorstelling 'Plastische Vervorming'. Het beeldmateriaal hebben we geschoten tijdens een eerste repetitie in de Haagse tramremise. Op de 11e van september zal de première plaatsvinden. Kaarten zijn te verkrijgen via: www.theatergroephetarsenaal.nl

XML te gast bij eerste lezing Individual design for the masses

18.05.2010
Steeds meer mensen zoeken manieren om aan hun individu expressie te geven. Producenten dragen mogelijkheden aan om de consument zelf het product te laten ontwikkelen.
Welke gevolgen heeft het personaliseren van design voor: producten, leefomgeving, samenleving, duurzaamheid en de ontwerppraktijk? Hoe kunnen wij als ontwerpers op deze ontwikkeling inspelen?
Hangar36 organiseert rondom dit thema een aantal lezingen. Op 11 juni 2010 vindt de eerste lezing binnen dit thema plaats.
 
#1: ‘Weapon of choice’ door XML
De eerste lezing zal gegeven worden door David Mulder en Max Cohen de Lara van XML Architecture Research Urbanism. Zij zullen aan de hand van voorbeelden afkomstig van hun eigen werk vertellen hoe zij met een veranderende realiteit om gaan en hoe zij hun eigen rol in deze realiteit definiëren.
 XML is een hedendaags creatief bureau dat gespecialiseerd is in architectuur, onderzoek en stedenbouw. XML stelt zich tot doel architectuur te ontwikkelen die niet alleen hedendaagse manieren van leven reflecteert maar ook provoceert. Vanuit het inzetten van programma organisatie onderzoekt XML nieuwe relaties tussen de samenleving en gebouwen. De stad als bron van culturele productie vormt hierbij een continue inspiratie. Vanuit Amsterdam werkt het bureau aan wereldwijde crossdisciplinaire projecten. Het bureau heeft verschillende prijzen gewonnen en wordt geleid door twee partners, Max Cohen de Lara en David Mulder.
» public.x-m-l.org
 
Na de lezing kun je voor 6 euro met ons mee netwerkbbq-en (inclusief 1 drankje).
 
adres: binckhorstlaan 36 / hangar36 2516 BE Den Haag
aanmelden: www.hangar36.nl/events / info@hangar36.nl

 

individual design for the masses

10.05.2010

Samen met Hangar36 organiseren wij een serie lezingen onder de titel 'individual design for the masses'. Meer informatie volgt snel, hier is alvast een teaser...

Turbine op Bright.nl & Framemag.com

28.04.2010

De Turbine is een nieuwe ZZP-hotspot in het bedrijfsverzamelpand 'De Nieuwe Energie' in Leiden. Het ontwerp voor het interieur werd verzorgd door Studio Uberdutch en Renée Schuffelers en de grafische vormgeving door Duel. We lieten ons inspireren door printplaat-patronen en de industriële look-and-feel van de ruimte. De 18 verschillende werkunits worden met elkaar verbonden door een kleurrijk grafisch lijnenspel.

Bekijk de Turbine op Bright.nl / Framemag.com
of klik hier om het hele project te bekijken.

Klang cd serie afgerond

30.03.2010

De cd-serie van Ensemble Klang is een feit. 
In februari zag de cd van componist Peter Adriaansz als eerste het levenslicht. Nu wordt deze gevolgd door de cd's van componisten Tom Johnson en Oscar Bettison.
Bekijk hier de cd serie.

Ondernemershuis op Designspotter

30.03.2010

Het grafisch ontwerp voor het Ondernemershuis is nu ook te zien op Designspotter.com
Klik hier om het ontwerp (op Designspotter) te bekijken.

Boekids Festival

02.03.2010

Op 28 maart vindt het Boekids Festival plaats op het Haagse Lange Voorhout. Voor het thema van dit jaar wordt de cultuur van Zweden gecombineerd met kleurrijke invloeden van Suriname. Tijdens het festival zullen o.a. Ellen ten Damme, Howard Komproe en Pippi Langkous aanwezig zijn.

Voor de campagne van dit jaar creëerden we een bovenaards landschap met culturele ingrediënten uit Zweden en Suriname. 


Je van harte welkom op het Boekids festival.
Kijk voor meer info. op www.boekids.nl
Klik hier om de campagne te bekijken.

Cd Klang gelanceerd

03.02.2010

Dinsdag 2 februari om 14.18 is de cd van Ensemble Klang officieel gelanceerd. Voorlopig alleen te koop via de website van Klang, maar we vertrouwen erop dat hij binnenkort te vinden is in iedere respectabele cd shop.

Bekijk hier het ontwerp.

Ondernemershuis feestelijk geopend!

03.02.2010

29 Januari 2010 is Het Ondernemershuis aan de Vaillantlaan geopend. Onder het genot van een drankje, hapje en muziek konden betrokkenen en geïnteresseerden als eerste een blik werpen in het fris opgeleverde pand. In opdracht van de gemeente Den Haag ontwierpen wij een grafische identiteit die van het interieur en exterieur een echte eyecatcher maakte.
Bekijk hier het hele project.

Komeet glow-in-the-dark-t-shirts op Designanddesign.com

21.01.2010

Om een beetje licht te brengen in deze donkere dagen, hebben we voor de Komeet glow-in-the-dark-t-shirts ontworpen. Fotograaf Maarten Fleskens maakte er een serie mooie foto's van. Eén van de foto's is online te bekijken bij designanddesign.com

Bekijk hier de hele campagne voor de Komeet. 

Maak een poster met je eigen politieke statement!

20.01.2010

Nieuwe Garde Den Haag organiseert in deze verkiezingstijd een ontwerpwedstrijd van posters over (cultureel) Den Haag. Doe mee en biedt in jouw ontwerp tegenwicht aan de populistische one-liners! De winnende posters worden door heel de Haagse stad opgehangen!

Jury: Duel en Trapped in Suburbia

formaat: A2

Deadline ontwerp 29 januari 2010
Uitslag 3 februari 2010
Posters in de stad vanaf 17 februari 2010

Aanmelden en meer informatie via gerritjan@nieuwegarde.nl

http://www.nieuwegarde.nl/organisation/denhaag

Opening OndernemersHuis

17.12.2009

Op 29 januari 2010 zal het OndernemersHuis aan de Vaillantlaan haar deuren openen. In opdracht van de gemeente Den Haag ontwikkelden we een patroon dat de grafische identiteit van het OndernemersHuis vormt. Het eigentijdse patroon met een Arabisch tintje zal de rode draad vormen voor het interieur en exterieur.

Houd onze website in gaten voor beeldende berichten.

beste ontwerp van 24 februari

16.12.2009

Designanddesign.com is een podium voor grafisch- en 3d ontwerpers. Iedere dag krijgt een winnaar zijn of haar wel verdiende 'day of fame'. Het beste ontwerp zal 24 uur lang op de website te zien zijn. Aan het eind van het jaar wordt de balans opgemaakt en worden alle winnende ontwerpen gebundeld in een imposant koffietafelboek.

De huisstijl voor MIXD architectuur is de winnaar van de dag op 24 februari 2009.
Vanaf de 24ste zal de huisstijl op de website te zien zijn.

Duel wint NFPK+ pitch niet

15.12.2009

Hoewel we de pitch niet hebben gewonnen, zijn we in ieder geval trots om in het volgende rijtje van gegadigden te staan:

 

Thonik
Dumbar
Lava (winnaar)
Duel
75B
 

zie hier het resultaat van onze voorstellen.

Inspire the City: komeet 2010

01.12.2009

De cultuurprijs voor Haagse talent, 'de Komeet 2010' is gelanceerd!
De Komeet is een wedstrijd voor de meest avontuurlijke en ambitieuze creatieven die Den Haag willen inspireren. Voor de komeet ontwikkelde Duel de gehele campagne samen met Neeltje Leemans van The Freshmaker. Voor de gehele campagne klik hier.www.dekomeet.net

stageplaats

26.11.2009

Studeer je grafisch ontwerp aan de kunstacademie en ben je op zoek naar een uitdagende stage, dan ben je bij ons aan het juiste adres. 

Wij zijn op zoek naar stagiaires met een eigen stijl die een goede aanvulling vormen voor ons team. 

Ben je geïnteresseerd:
stuur je portfolio (het liefst een PDF) of een link naar je website naar info@studioduel.nl

We zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Pitch Nederlands Fonds voor Podiumkunsten+

03.11.2009

Momenteel doet Duel mee aan een logo pitch voor het NFPK+, het Nederlands Fonds voor Podiumkunsten.

We leggen nu de laatste hand aan de voorstellen en zullen het fonds ten volste proberen te overtuigen van onze eigenzinnige ontwerpen.
Binnenkort hierover meer....

www.nfpk.nl

Boekpresentatie 4289

21.10.2009

Op 16 november wordt het door Duel ontworpen boek 'De Wonderkamer van Zoetermeer' gepresenteerd in het Stadsmuseum van Zoetermeer. Het boek doet verslag van een museaal en kunstzinnig experiment dat liep van januari t/m april 2009 in het Stadsmuseum Zoetermeer met als uitgangspunt en werkmateriaal de door inwoners van Zoetermeer samengestelde collectie Zoetermeer 2008.

 

zie voor meer info www.stadsmuseumzoetermeer.nl 

Rana@Badgast

20.10.2009
Na Refunc is de Egyptische fotograaf Rana Elnemr afgelopen maand te gast geweest in onze 'artist in residence' BADGAST. Zij zal haar verblijf in BADGAST afsluiten met de foto-installatie 'Coastine II: Locating Encounters'. Namens Rana en Satellietgroep nodigen wij je uit om de opening bij te wonen.
 
Datum/tijd: 25 oktober 2009 vanaf 15.00 u.
Locatie: Strandweg 1a, op de boulevard van Scheveningen (op het FAST-terrein)
 

foto: Rana Elnemr
 
Samen met Andries Micke en Jacqueline richtten wij in 2006 Satellietgroep op om een plek te veroveren voor kunst en cultuur aan/in zee. BADGAST is een project van Satellietgroep.

opening Badgast

02.10.2009

 

 

In select gezelschap hebben we Badgast, cultuur container aan zee geopend. Met Badgast willen kunstenaars, ontwerpers en andere creatieve geesten een podium bieden om projecten te realiseren en te presenteren. De 'Artist in Residence' biedt onderdak en werkruimte aan internationale kunstenaars die onze passie voor de zee delen.

Kijk voor meer informatie op www.satellietgroep.nl/badgast

Guerilladesk

02.10.2009

Samen met Greendesk organiseren we een Guerilladesk in Hangar36. Gedurende drie dagen kun je gebruik maken van onze ruimte als tijdelijke werkplek. Rondom het pand staan een aantal inspirerende voorbeelden van mobiele werkplekken. Het mobiele marketing bureau 7 Causes zal haar Engelse schoolbus-kantoor ter beschikking stellen.

Het programma bestaat uit lezingen, workshops, presentaties en een barbeque en borrel. Studenten van IPO zullen in drie dagen een zeecontainer verbouwen tot bar/werkplek. De Guerilladesk staat in teken van mobiele werkplekken, design, inspiratie en netwerk.

Meer informatie vind je op hangar36.nl of greendesk.nl

 

Jonathan komt Duel versterken

28.09.2009

Fris afgestudeerd aan de Haagse kunstacademie, komt Jonathan ons team versterken.
 

Jonathan liep in 2008 stage bij ons en heeft ons tijdens zijn afstudeerjaar regelmatig geholpen. Hij is een bijzonder creatief ontwerper en specialist op stop-motion-film-vlak. We zijn erg blij hem op onze studio te verwelkomen!

 

Werk van Jonathan kun je bekijken op webatjoes.com

 

foto: Rogier Chang

Dutch Design Database

27.09.2009

Dutch Design Database expositie in Grafische Design Museum in Breda.

 

Dutch Design Database is een tentoonstelling en tegelijk een database in ontwikkeling over de professionalisering van het ontwerpvak in Nederland vanaf 1945. Het museum verzamelt digitaal beeldmateriaal voor onderzoek en presentatie en draagt bij aan de discussie omtrent digitaal erfgoed. In de tentoonstelling ervaart de bezoeker het werk en de feiten, cijfers en ontwikkelingen van het vakgebied op een fysieke manier.

 

Concept and design: Niels Schrader

More info: www.graphicdesignmuseum.com

Bekijk hier de foto's van de opening!

 

Pitch gewonnen voor Het Rode Kruis

14.08.2009

Het Rode Kruis opent begin 2010 de deuren van een nieuw pand in de Haagse binnenstad. Het pand, genaamd House of Humanity, zal een plek worden waar mensen elkaar kunnen ontmoeten voor dialoog, discussie en informatie.
 

Het Rode Kruis vroeg drie ontwerpbureau's om mee te doen aan een pitch voor de huisstijl en campagne. Wij zijn er trots op dat onze grafische voorstellen het meest werden gewaardeerd. Ze sloten qua orginaliteit en inventiviteit het beste aan bij het concept van House of Humanity.