RCO meets Fink

Klant: Videodock
Jaar: 2012
Verantwoordelijk voor: interface ontwerp
Tags: apps


Ter gelegenheid van het 125 jarige bestaan lanceert het Koninklijk Concertgebouworkest een nieuw digitaal platform. Met state of the art geluid- en beeldopnames en een vooruitstrevende visie op digitale media wil het orkest de wereld buiten de muren van het Concertgebouw veroveren. Door deze gewaagde stap is klassieke muziek voor iedereen letterlijk binnen handbereik. De app 'RCO meets Fink, the concert as an app' vormt de kick-off van deze grensverleggende droom.

Op Koninginnedag 2012 speelde singer songwriter Fink samen met het Koninklijk Concertgebouw Orkest. In opdracht van Videodock en samen met een team van ontwikkelaars en strategen vertaalde Duel het optreden naar een app. De full- HD video-opnames van het concert vormen de basis voor de app. De interactieve timeline biedt een extra dimensie. Je kunt in een split-screen zien hoe de bandleden van Fink hun eigen optreden terugkijken. Er zijn video-interviews met de dirigent, arrangeur en bassist van het orkest te zien. Met de 360-video kun je het concert meemaken alsof je één van de leden van het orkest bent.

Duel is verantwoordelijk voor het interface ontwerp en mede-verantwoordelijk voor het  interaction design van de app. Om de grote hoeveelheid content gebruiksvriendelijk aan te bieden hebben we een interactieve timeline geïntroduceerd. De timeline maakt het de gebruiker mogelijk om op een eenvoudige manier content aan en uit te zetten. Door te swipen in de timeline kan de gebruiker eenvoudig naar een ander moment in het concert toe. De verschillende extra features hebben allen een eigen kleur. Met 1 tap is het videomateriaal op je Apple TV te bekijken. Klik hier voor een impressie van het concert & hier voor een hi-res video van de app.

Het RCO Meets Fink team: Videodock, Noodlewerk  en Duel.
De app is te downloaden via de Apple app Store voor €5.99

Fin Greenall, who fronts Fink, says, ‘This app truly is revolutionary and gives our fans, and music lovers everywhere the ability to choose exactly how they wish to view the concert. The fact that you can actually look around the room ‘from stage’ with this thing is incredible. We had an inspiring time building this concert and hope this experience inspires others in an equally meaningful way.’

Jan Raes, algemeen directeur van het Koninklijk Concertgebouworkest: "Wij staan op een keerpunt in de geschiedenis van ons orkest, met dank aan de laatste technologische ontwikkelingen. Het is een compleet nieuwe dimensie dat wij na 125 jaar onder ieders bereik zullen zijn, dag en nacht, gewoon digitaal, met een app op een tablet. Wij kunnen als het ware de muren van de concertzaal openbreken, met een concert veel meer mensen bereiken dan fysiek mogelijk is."