Onbegrensd Duel

Geïnspireerd door hun bezoek aan New Yorks beste ontwerpbureau’s beginnen Bas de Koning en Hederik van der Kolk in 2003 een eigen ontwerpstudio. Onder de naam Duel verenigen ze de krachtige beeldtaal van Bas en de verfijnde typografie van Hederik tot de eigenzinnige ontwerpen van Duel.

Duel is veelzijdig en productief. De afgelopen jaren ontstond een indrukwekkende reeks aan producten: van logo’s, boeken, magazines, websites en promo-films tot complete communicatiestrategiën voor events en festivals.

Het werk van Duel beperkt zich niet tot het platte vlak. De studio ontwikkelt grafische concepten waarbij de huisstijl en het ontwerp van het in- en exterieur van (bedrijfs)panden een eenheid vormen.

Duel is actief voor culturele instellingen, maar bedient met evenveel plezier de profitsector. Het team van Duel bestaat uit gepassioneerde en aanstekelijk enthousiaste ontwerpers die snel kunnen schakelen. Een nauwe samenwerking met de opdrachtgever is een essentieel onderdeel van het werkproces. Dit heeft Duel een sterke positie opgeleverd als grensverleggend ontwerpbureau.

WOW-EFFECT
De stijl van Duel is dynamisch en vernieuwend. Duel verkent de grenzen, en zoekt altijd naar een gedurfde oplossing, zonder de wensen en identiteit van de opdrachtgever uit het oog te verliezen. De studio gaat clichés uit de weg en is continu op zoek naar het ‘wow-effect’.

Het werk van Duel heeft internationaal erkenning gekregen, getuige publicaties in Frame Magazine, het Russische tijdschrift Identity en boeken van de Duitse uitgever Gestalten en de Chinese uitgever Designersbooks.

PAPIER EN PIXELS
Duel heeft een grote passie voor mooi drukwerk. Met ongebruikelijke combinaties van inkten en papiersoorten drijven ze menig drukker tot het uiterste van zijn kunnen. Daarnaast is Duel multi-mediaal actief. Ze zijn nieuwsgierig naar het nieuwste en zijn daardoor altijd up-to-date. Met grote regelmaat vervaardigen ze mobiele websites, promo-films en animaties - voor zowel bedrijven als culturele instellingen.
Voor Filmhuis Den Haag ontwikkelden ze een eigentijds presentatiesysteem waarop custom-made video, animatie en live registratie uit Zaal 5 te zien is.
Door het uitgebreide netwerk van Duel, is zeer specialistische kennis binnen handbereik.

VERREIKEND COMMUNICATIEF
Als grafische ontwerpstudio is Duel een expert in visuele communicatie. Daarnaast adviseert Duel bij het ontwikkelen van concepten en communicatiestrategieën. Meedenkend komen ze met een doordacht plan en unieke vormoplossingen.
In opdracht van de gemeente Den Haag ontwikkelde Duel voor Het OndernemersHuis Vaillantlaan een eigentijds patroon met een Arabisch tintje. Het patroon vormt de rode draad voor zowel de marketingcampagne als de grafische inrichting van het pand. Hierdoor is Het OndernemersHuis vanaf de opening in 2010 stevig op de kaart gezet.

HET DOEL VAN DUEL
Duel werkt met veel plezier en inzet voor uitleenlopende opdrachtgevers: uitgevers, woningbouwcorporaties, theatergezelschappen, mediabureaus, festivals, musea, culturele instellingen, gemeentes, architecten, ondernemers, etc etc
Elke klant kan unieke vormoplossingen en doeltreffende communicatie verwachten.

Duel wil elk jaar ook de eigen grens verleggen en nog uitzonderlijker zijn dan het jaar ervoor. Samen met de opdrachtgevers en het netwerk wordt er creatief en conceptueel geduelleerd om dat doel te bereiken.